Geestelijke gezondheid

Gevoelens van angst, stress, vermoeidheid en burnout. Het zijn zomaar een paar klachten op het gebied van geestelijke gezondheid. 1 op de 4 mensen krijgt er in zijn leven zelf mee te maken. Verwacht wordt dat de werkdruk de komende tijd fors zal stijgen. Dat betekent meer mentale druk en dus meer stress. Wat kun jij doen om mentaal fit, gelukkig en gemotiveerd te blijven?

Op deze pagina kun je doorklikken naar de online zelfhulp van Mirro. Je vindt hier thematische preventiewebsites met zelfhulpmodules voor psychische klachten. Deze zelfhulpwebsites zijn ontwikkeld door GGZ-professionals in samenspraak met ervaringsdeskundigen. Het aanbod is voor iedereen vrij toegankelijk. Je kunt hier over ervaringen van anderen lezen en er zijn oefeningen, tests en tips.

De insteek van deze sites is positief: psychische klachten zijn niet raar en je kunt er zelf vaak al veel aan doen. De online zelfhulp heeft als doel je te ondersteunen als je psychische klachten ervaart en daar zelf iets aan wilt doen. Met online zelfhulp kun je voorkomen dat je professionele zorg nodig hebt. Door de programma’s krijg je meer inzicht in je problemen. Soms is dat voldoende om je weer mentaal fit te voelen. Als je klachten aanhouden of verergeren is het raadzaam professionele hulp te zoeken. De online zelfhulp ondersteunt je ook in het aangaan van een gesprek met je omgeving.